AKSEL & THE HOOLIGANS - HISTORIE

Første officielle billede af kvintetten: Fra v.: Poul SA, Steen, Jan, Aksel og Jørgen.
Nøglen i guitaren er formentlig ment som et alternativ til strøm (!)

 

Det hele startede som en joke på Idrætshøjskolen i Århus.

 

De 4 højskolelærere, Poul Krebs (guitar/sang), Aksel Nørgaard (trommer!/sang), Poul Smedegaard Andersen (keyboard/sang) og John Mølholm (bas), skulle i starten af 1980'erne underholde til et elevarrangement.

 

Poul Krebs mente, at en sammensætning af det danske navn "Aksel" (- efter Nørgaard, forstås) og det engelske, sportsrelaterede "Hooligans" var så langt ude, at det var et oplagt navn, og sådan blev det.

 

Orkesteret blev så stor en succes, at det blev et fast indslag til mange af højskolens fester.

 

Poul Krebs foreslog et par år senere, at hans allerførste musikalske legekammerat Jan Eskildsen (”The Young Inspiration Society” da de var 11 og 12 år) kunne deltage som ekstra guitarist.

John stillede som betingelse, at orkesteret ikke måtte blive bedre af det. Krebs garanterede, at dét blev det i hvert fald ikke!

 

I 1988 skulle Jan spille med et andet band på Kalø Landbrugs- og Sproghøjskole, men det måtte droppes med få dages varsel, da guitaristen havde kvæstet en finger i en båndsav.

 

Et hurtigt opkald til Aksel viste, at Hooligans gerne ville tage over, men både Krebs og John var på ferie. Jan kendte en guitarist, som kunne træde ind, og så kunne han selv tage bassen. Aksel kendte en trommeslager, og gik selv i front.

 

Vi øvede 4 timer, og tog så ud og spillede i 4 timer. Og det var en stor succes!

En begejstret tilhører havde f.eks. ikke hørt bedre orgellyd siden Deep Purple i Vejlby Risskov Hallen i 1972!

 

Aksel & the Hooligans var en nu realitet som andet og mere end et internt højskoleband: Aksel Nørgaard som forsanger og på saxofon, Steen Okbo trommer, Jørgen Grøndal guitar/sang, Poul Smedegaard Andersen keyboard/sang og Jan Eskildsen bas/sang:

 


Jan Eskildsen, Steen Okbo, Aksel Nørgaard, Poul S. Andersen og Jørgen Grøndal

Det var orkestrets officielle startdato: 11. juni 1988.

Krebs fortsatte med Hooligans, når han en sjælden gang havde tid, men det gled efterhånden ud. Vi ynder at forklare det med, at han ikke kunne følge med mere!

 

Siden er det gået slag i slag med mange jobs inden for sportsverdenen, som f.eks. Århus Kommunes fester for byens danske mestre, Århus Stiftstidendes Boyepokal-overrækkelser, de store - og mindre - klubbers afslutnings- og jubilæumsfester osv.

 

Efterhånden er der kommet flere og flere firmafester ind over. Bl.a. har den store Århus-restaurant Varna 3 år i træk anvendt Aksel & the Hooligans til samtlige julefrokoster, - til såvel dinér som dans.

 

I 2003 trådte Poul S. Andersen efter eget ønske ud, og han er erstattet på bedste vis af Kurt Frimodt.

 

Ellers har Hooligans haft samme besætning siden 1988. Men da alle medlemmer også er beskæftiget i andre sammenhænge, har vi ofte kvalificerede afløsere med. Og der er virkelig tale om rutinerede folk:

 

F.eks. har Morten Overlade (Mortens Trio) næsten lige så mange jobs som Jørgen Grøndal på guitaren, hvor også Carsten Pedersen (tidligere med bl.a. Rock-Nalle og Peter Belli) og Claus Michael af og til "kigger forbi". Jan Eskildsen er afløst af bl.a. Jesper Carlsen, Ulrik Lyhne og Niels Ø. Mogensen ("Nello"), som er bassist for Johnny Madsen. Inden Steen Okbo i 2013 forlod bandet, har han haft bl.a. Anders Klode fra zydecobandet Bayous som substitut på tønderne, og på keyboards anvender vi bl.a. Niels Erichsen, som bl.a. har akkompagneret Finn Ziegler og Jesper Thilo.

 

 

 

 

 

KONTAKT


Aksel Nørgaard  tlf. 20 62 98 17
E-mail: Klik her

Jan Eskildsen     tlf. 21 40 16 74
E-mail: Klik her


Tilbage til forsiden